Late night.

Jajemänsan! Det är en måttfullhetens tjej som skriver här kan jag tala om. Hade kunnat följa med Kajsa till Goya, men icke. Satte mig på bussen hem istället. Bah, jag blir nästan stolt..! Så istället för en Carlsberg i handen så sitter jag med en kopp av nya drogen Roibos Krydd (jultét jag nämnde förut) och har pressat i mig två limpmackor med prickig korv och ost.

Då borde man ju förtjäna att va pigg imorron när man ska stå och snurra chokladhjul hela dagen imorron i Furuviksparken?

Håret.

Update om hårfärgen (eller ja, det är en toning som håller typ 8 tvättar): 10 minuter efter inlägget under var det dags för skölj. Tanken va att jag skulle dämpa det allra blondaste och bli lite höstblond mer än jättesolblektsommarslitenblond. Det blev jättefint i botten men i längderna med en lätt skiftning av... grönt. JA! Men egentligen så var det väl inget oväntat, det kan ju lätt bli så. Men jag hoppades på att nåt slags mirakel skulle ske. Äh, skitsamma, just nu sitter jag med en annan toning som ska ge det hela en lite mer guldig ton, så det blir nog bra! Ett jävla meck att man aldrig kan lära sig sluta fippla med sitt hår.


Dagarna som är kvar av den här veckan ska jag:
- handla lite viktiga saker på stan imorron förmiddag.
- sitta barnvakt! och hinna umgås med syster innan en snabbis.
- ta svinspruta och förhoppningsvis inte få biverkningar och...
- ...jobba på Rinken, lördag.
- jobba i Furuviksparken, söndag. Nytt jobb! Eller ja, ytterligare ett extraknäck iaf :)

Angst!

Sitter med nån himla mousse-toning i håret. Nervös! Hur ska det gå? Jag menar, det skulle ju inte va första gången man dabbade sig när det gäller hår... Bara 10 minuter kvar nu. Gah!

Ensam hemma, inte riktigt redo att sova.

Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Emma Johanna Tho...... (vill helst inte skriva ut hela efternamnet. Då syns man när man googlar, vilket jag lärt mig kan va väldigt dålig.) Fattar ni blogg-namnet nu?!
Smeknamn: Jojo ibland and I hate it.
Antal ljus på din senaste tårta: 20
Husdjur: Blir några nya fiskar i skålen snart! Annars blir det ju en mops snart. Så ÄR det ju.
Hårfärg: Litetyvärr halvrisigt ljusblond. Men jag har köpt en toning jag ska slänga i imorronbitti.
Favoritfärg: Petrol.
Födelseort: Gävle, Bomhus.
Bostadsort: Gävle, Brynäs.
Nuvarande bostad: Fredriks bostadsrätt på 64 kvadrat! 
Har du varit kär: Jag är! Varje dag!
Har du besökt andra länder? isf vilka?: Kina, Indien, Italien, Grekland, Spanien, Storbritannien, Norge, Frankrike,  Danmark, Finland, Tjeckien, Turkiet.
Två eller fyra dörrar på bilen: Två på ♥Mini Cooper♥
Kaffe eller glass: Glass med kaffesmak? Annars KAFFE!
Antal syskon: Tre - syster, 38, bror, 35, bror, 30 :)
Lyckotal: 11.
Favoritfilm: V för Vendetta & Milk. 
Bästa semestern: Indien, båda gångerna, Italien och Prag.
Favoritmat:
Hemrullade köttbullar, tacos, fisk i alla former, rött kött.
Favorit TV-program: Arga Snickaren, av det som går nu alltså.
Tycker inte om: Snarkningar *hint*
Sport att titta på: jag tvångsmatas sport genom ögonen jääämnt! INGEN är kul.
Ögonfärg: Blågröngrå
Senaste sjukhusvistelse: Jag har aldrig legat på sjukhus. Sist jag va på ett sjukhus va jag där för att hjälpa mormor.
Vilken färg har du på väggarna i ditt sovrum: Slajmgrön. Men inte särskilt länge till...
Hur många gånger kuggade du på provet till ditt körkort: Ingen! Men ja. Nä. Jag har aldrig försökt heller.
Vad gör du när du är uttråkad: Städar, fejjar runt, syr, tar en tupplur.
Ord som du använder (för) ofta: Ska vi åka till IKEA!!?
Födelsdag: 1 juli.
Vad retar du dig på: att det är så svårt att göra vettiga saker med all tid.
Det bästa du vet: Att se nya saker och nya människor. Resa!
Läggdags: Runt midnatt.
Stjärntecken: Kräfta och är en klassisk sådan.
Vad har du för kläder på dig just nu: grön raggsocka, petrolfärgad kofta, vita plyschbyxor, underwear.
Favoritpålägg: Makrill! eller Prästost :)
Bästa bok du läst: Jag kan inte säga faktiskt. Jag kommer inte på. Men jag ogillar Millienium-triologin och Snabba Cash - USCH.
Vad är du beroende av: kaffe. köpa saker till min hem. laga mat, men mest äta mat.
Favoritdjur: Mops..
Din bästa egenskap: Kreativ.
Vad ville du bli när du var liten: Delfinskötare! HAHA! Fy fan vilket tråkigt jobb...
Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: råttan.
Favoritgodis:
lakrits, salmiak, sånna rosa och blå "flaskor".
Roligaste konserten: Moneybrother :')
Bästa känslan: Sova eftermiddags-lur!.
Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du resa då: Runt hela jorden. Utom Australien, har aldrig fattat hypen med Australien?!
Action eller Skräck? Pest eller kolera?
Något vi inte vet om dig? Jag har typ 25 olika té-sorter i mitt skafferi.
Vad klarar du inte dig utan? Min familj.
Vad har du mest av i din garderob? Svart.
Drömjobb? Inredare!


Kanske jag kan somna nu då?

Önskelistan.



Från
Rice. Så klart.

16 månader!

Kan det verkligen stämma? "Kvinnor gråter i genomsnitt 16 månader av sitt liv"?

I mitt fall kommer det nog va 116 månader innan jag kastat in handduken. Jag är lätt den mest gråtmilda tjejen jag känner. Fredrik håller med. Han håller verkligen med, haha.

♥ ♥ ♥ ♥!

Installerade nyss nya versionen av internet explorer.Skitkonstigt tycker jag att efterfesten.com kommer som förinställd favorit?! Visste inte ens att sidan fortfarande fanns. Herregud, de' va' tider de'. Nu är det ju Fejjan, men då var det ju verkligen på efterfesten det hände. Det känns som 100 år sen men när jag tänker efter så är det inte så jävla länge sen. Det är nämligen så att jag och Fredrik har efterfesten att tacka för se senaste 3 åren tillsammans. Det var där det började. En "simpel" internet-flirt som resulterade i 3 års förhållande och sambo och en massa resor och en massa kärlek! Otippat men ack så fint :)

En härlig sväng på krogen blev det igår. Efter att ha jobbat 8 timmar på Läkerolen först kände jag mig som en påse skridskor när jag väl kom hem till Kajsa. Men en dusch, lite box-vin och en ordentlig vända i sminkväskan så va vi på banan igen.

Idag däremot har jag mest degat på soffan. Fick sedan lite energi på kvällskvisten och gjorde värsta städrushen i köket, moppade golv och allt. Jag plockade fram mirkelmaskinen och hookade på råsaft-centrifugen (så osexigt namn på den stackars maskinen...) och körde igenom all frukt som inte blivit uppäten den här veckan. Det blev några kiwi, en grape, några halvtorra mandariner och en herreans massa äpple - voilá! 1,5 liter mumsig och nyttig juice!

Har ett slags mål att ha rengjort lägenhetens alla 64 kvadrat noga innan julgrejerna kommer upp till veckan. Det ska lukta rent innan det får lukta jul!

Dreams.......

Jag drömmer om bäbisar heeeeeeeeeela tiden. Jag tog en tupplur på 30 minuter och drömde konstant om att jag hade en bäbis som jag höll på med. Den här gången skulle jag bada den samtidigt som jag möblerade om.

Jag tror jag behöver nåt nytt helt enkelt. Ett jobb vore ju det bästa, en bäbis kanske är lite over the top. Klippa lugg kanske? Skaffa brillor (kan man tyvärr inte göra av ren vilja... Och det suger!). Eller så har jag bara träffat för många bäbisar och hundvalpar på senaste tiden?

Dj-drömmar



Är ju inte direkt så inne på hiphop men jag tror DJ hero han va hur kul som helst. Men finns det nån som äger ett så man får testa?! *har inte råd att köpa eget*

Joel Alme - heard of him?

Jag sitter ensam i soffan och bara trivs. Ja, faktiskt. Jag har spenderat hela dagen hos mormor, städat hennes lägenhet från hörn till hörn. Det känns bra att ha gjort någonting vettigt, något som verkligen uppskattas. Hemma nu som sagt, ensam. Fredrik är hos Erik och spelar TV-spel och jag kan jäsa ut i soffan precis så mycket jag vill. Jag har ätit en macka med ägg och hällt i mig en hel kanna med mitt nya favoritté (rött julté från Kals kaffe i Gävle - c'est magnifique! KÖP!). Jag har duschat, gjort inpackning i håret och smörjt in hela kroppen med olika salvor som luktar gott. Trivsamt!

Dock så är ju kvällens TV-utbud uselt. Därför har jag tillslut hamnat på SVT2 där jag kollar på
Hype. Och då känner jag bara att detta program är som en essens av min gymnasietid. En oerhört trendkänslig tjej vid namn Karin Winter programleder. Självklart sportar hon den anorektiska looken, ögonen ser liksom inte ut att finna plats inuti huvudet, så de sticker ut en bit. Lätt nervös. Man pratar mycket om olika trender, vad som är "nytt&hett". Man intervjuar musiker som "vanligt folk"(/elever från andra gymnasieskolor) aldrig hört talas om men som presenteras som "förra årets mest hyllade nya popartist". Detta fina epitet tilldelades nyss Joel Alme. Joel Alme who?? Har du hört honom? Brukar du lyssna på honom? Har du hyllat honom? Har du hört NÅGON hylla honom?

Nä, jag tänkte väl just det. Det ska inte va lätt. Det får inte vara lättillgängligt, det ska va sånt som ingen hört men som bara är så grymt. Bäst är ju om INGEN hört bandet/plockat upp trenden/sett filmen. Då kan man säga "har du hört/sett den/dom här?" och så säger alla nervöst "nääää... Eller kanske" och blir skitnervösa och springer hem och bildgooglar/youtubar direkt och läser på på Wikipedia så att man kan va med i diskusionen nästa dag. Döden vore ju att säga att EMD's nya julskiva är det bästa man hört på länge.

Less. Jag blir så less. Spänn av. Och jag är så glad att jag inte har en massa sånt där i och runt omkring mitt liv. Jag kan liksom gilla det jag gillar. Och det är så jävla skönt. Jag tycker bara lite synd om dom som jag vet fortfarande är kvar i skiten.


Det enda roliga med hela Hype va att dom visade det här klippet, som ju faktiskt är kul:




Sleep in.

OMG, jag är så trött. Och inte skulle jag ens behöva vara vaken, hade kollat fel på en tid. Jag tänkte mig att jag skulle va lite vuxen och inte gå och lägga mig igen utan vara vaken och få tid över. Men till vad?

Ska man snooza lite till ändå?

Ny resa på G!

Jag fick en resa i present igår!!!!!

Den 12 december åker jag och min härliga man till Prag igen :D :D

Den 9/12 firar vi nämligen vår 3 årsdag. Jajemän, 3 år! Tre långa fiiiina år, så klart med några downs men överlägset flest up's! DET ÄR VÄL VÄRT ATT FIRA?! ♥ ♥ ♥



Prag är heeelt fantastiskt och för en liten weekend (vi är där lördag-tisdag) är det perfekt. Det komer inte va varmt, sist vi var där i februari(?) halkade vi runt i snöblandat regn och temperaturer runt 0, men det är ju bara slinka in på ett café eller en pub och ta en kaffa eller öl när man fryser! En ursäkt för några muggar på Starbucks blir det ju också... Mums! Kolla på julpynt, dricka varmt vin och bara ha mysigt. Det roligaste av allt är att det är BILLIGT! (ja, för hur ska en stackars arbetslös brud som jag annars ha råd, tänker ni... men det är nemas problemas serrni!). En öl går på ca 9 kronor och käk ca 30!

Mmm, I ♥
Ryanair!




Ni kommer väl ihåg den här fina bilden från sist vi va i Prag?
Det är verkligen kärlek fångat på bild, visst? 


Brills.

Följde med mamma till optikerna idag (första gången utanför lägenheten på typ 2 veckor, YEY!). Och visst, hon hittade två par bra, ett par som va skitsnygga som jag la båda mina röster på. Men jag, jag hittade väääääärldens snyggaste brillor från Missoni som jag bara m-å-s-t-e ha. Maaaah, cravings och massa ägande-begär.

Bara en tiny litet problem. Jag har inget synfel. Livet är SÅ orättvist :'( Vad ska en tuff tjej som jag behöva göra för att få lite närsynthet i denna värld?!

Freedom is near!!!



Jag vill bli frisk nu.
Och pigg. Och kunna gå ut. Och kunna träffa Jonsson&Jonsson och babbla i timmar. Och träffa min familj och syster och barnen. Gå på stan. Lämna en massa CV'n och få ett jobb över jul. Och jobba jättemycket. Och gå på krogen och bli lite full, det va länge sen nu. Och ta fram adventsstakarna. Och sy nya gardinerna. Högoddsare på "jag vill-listan": söka jobb. TRÄNA. KÖRA BIL. Liksom va? Men tydligen, spärra in en människa och hon (läs: jag) kan bli sugen på vad sin helst.

På lördag friskskriver jag mig själv. Det räcker nu. Då blir det jobb vilket ska bli så jäääääkla kul! Äntligen och på travet dessutom :) Längesen, kul att se alla igen. På lördag är det slut på misären and hello världen! No more isolation. V75 och  ni kan aldrig ana hur många miffon det befinner sig på travet vid dessa tillfällen. DET KRYLLAR! Och dom kommer från alla världens hålor känns det som. Folk som bor under stenar och i jordhålor vågar sig tydligen fram när det vankas trav. Folk med endast 1000-lappar i plånböckerna kan jag tala om. Hästar som springer runt runt, pengar som försvinner. Behöver ni underhållning i helgen så besök Gävle-travet, sätt er på en bänk och betrakta alla miffon. Det ska jag. Fast jag får också lön för det.

 


Tristess royal.

Tristessen är TOTAL! Deta har yttrat sig i att jag nyligen låg på golvet och spacklade igen skurvhålen på golvlisterna. Det blir inte roligare än man gör sig serrni! Snart ska jag påbörja mitt syprojekt, ni vet dom där juklapparna jag ska göra till alla... Eller ja, jag ska göra en prototyp och se om det kan bli verklighet.

Nu: blodpudding, riktig sjukmat.


Tristess royal.

Tristessen är TOTAL! Deta har yttrat sig i att jag nyligen låg på golvet och spacklade igen skurvhålen på golvlisterna. Det blir inte roligare än man gör sig serrni! Snart ska jag påbörja mitt syprojekt, ni vet dom där juklapparna jag ska göra till alla... Eller ja, jag ska göra en prototyp och se om det kan bli verklighet.

Nu: blodpudding, riktig sjukmat.


Notion.

Börjar bli piggare nu, så på lördag hoppas jag kunna jobba igen. Klättrar på väggarna snart... Jag har inte direkt nåt att skriva om eftersom jag inte gör nåt - jag är bara sjuk. Eller ja, jag har stekt pannkakor idag, men det kvalar inte in som intressant. Ni får hålla till goda med en superbra låt nedan.

Ses! I'll be back... :)




 


Ko.





De här två bilderna är de enda jag har på min dator från mitt livs två bästa resor. Den första visar pappa, i grått, jag och mamman och pappan i familjen som åkte med oss på Coco beach efter att vi varit på fisketur. Det blev ingen fisk på två timmar, men däremot kom det flera delfinflockar och visade upp sig för oss ute på havet.

Den nedre bilden är tagen från en klippa ner på Vagator beach. Den stranden är ofta med i olika Bollywood-filmer och därför lite av en helgedom. Det kryllade av folk i kläder i vackra färger. I Indien ser du aldrig nån som är klädd i svart och är någon klädd i vitt har de sorg. Hela landet är en explosion av färg. Hotellstäderskorna har saris broderade med guld och plingande små klockor. Det är inte som hemma. Det är inget som är som hemma.

Och jag älskar det! Att komma till en kultur som är så annorlunda på bokstavligt talat alla sätt är bland det mest befriande man kan göra. Att inte riktigt veta hur allt går till är sjukt befriande. Det finns många saker jag skulle kunna berätta om men det ger ju inte er så mycket fastän det sånt som jag alltid kommer minnas och tänker på ofta :)

Och kossorna förstås: kor på gatan, kor på stranden, kor mitt i gatan = trafikstockning. Men det är underbart! Somnade på stranden och vaknade med en 150 kilos tjur precis bredvid mig. Tur att dom är snälla. Om inte så kan man bara akta sig.

Hur som helst, i mars åker vi igen, jag, mamma och pappa och jag lääääängtar.


Ljuset!

Idag mår vi lite bättre - vi ser ett ljus i tunneln! HALLELULJA! Jag säger bara: vaccinera er, man vill inte gå igenom detta om man inte måste. Det som dock är så sjukt orättvist är ju att jag hela tiden verkligen tänkt vaccinera mig och lobbat för att alla som fått för sig att inte göra det att göra det (ni fattar?). Och vad händer? Jag får den innan jag hinner vaccinera mig! Jag om nån borde väl ha fått klara mig undan? Jag skulle ju vaccinera mig... Taskigt öde. Eller karma..? Haha.


Börjar tröttna på att va hemma. Jag har inte tid med det här. Jag behöver ta tag i saker här! Skicka viktiga papper, sy till min nya fond-tyg, börja tillverka mina julklappar (jag ska göra egna i år... *pretto*), skeppa iväg våra gamla vardagsrumsmöbler och umgås. Det är inget fel på att umgås med F 24/7, missförstå mig inte, men jag börjar tröttna på maratonvisningar av fotboll på tv'n.

 

Här är ovan nämda fondtyg som jag bara ä l s k a r. Det är från Marimekko och heter Moments och det ska hänga i vardagsrummet :) Nu vill jag bara få upp det!

 ♥♥♥


Svinis?

Jag kanske har svininfluensa. Eller så har vi bara vanlig influensa. Om jag va lite sjuk igår har jag varit jättesjuk idag. Svettats så det runnit av mig, frysit så jag skakat. Envist dunkande huvudvärk, och så lite hosta och snor på det. Så jag tror jag ska hålla mig undan ett tag.

Puss!

Lösgodis.

Fredrik köpte lösgodis till mig eftersom det är synd om mig nu när jag är sjuk och så.

Men. VAD för lösgodis köper han? Skumbananer! Vem fan gillar skumbananer?! INGEN. Så nu ligger dom där, ynkliga och bananluktande längst ner i skålen. Rätt åt dom. Usch.


How about...

Lush' julsortiment har landat!


Sexy Boy, Massageolja i fast form.
Kan vara det smartaste nån uppfunnit
sen pulverfoundation!


Fairy Tail, sockerskrubb som ger slätare häck (tail, stjärt - ordvits)!
River härligt och ökar blodflödet. Luktar MUMS! (Jag har provat
och det känns faktiskt som att det funkar! ...tror jag)

Santa's Rice Porridge, ansiktsmask av risgrynsgröt.
Innehåller även kanel, socker, tranbär, satsumas
(och en skvätt konjak!).
Dvs allt som ÄR jul


De här tre är de som jag ska prova. Skitsugen på ansiktsmasken!
Och mitt nylle kan verkligen behöva lite pampering nu.


Både jag och mannen ligger utslagna i soffan. Vaknade imorse med febersvett och en grym huvudvärk.
Så tyvärr missade jag även kursen idag - åh nej (not!).

Dags för lite på mina nariga förkylningsläppar.


Okej, slut på Lush-onanin nu.