Florens!

Igår efter mastondont-pass på 11,5 timmars jobb lyckades jag ändå uppbåda kraft nog att inte lägga mig raklång i soffan och tuppa av. Nej, jag fick i mig lite mat och ett glas vin och fräschade upp mig lite snabbt för sedan ta mig ner till Slick där Florens Valentin spelade! Dom va helt grymma live och ljudet där nere var faktiskt riktigt bra stundtals.

Men det är en lustig känsla att gå på krogen nykter. Eller lustig och lustig... Men det är mycket som får en hinna av lätt tragik. Jättefulla 18 åriga tjejer. Eller är dom full... eller spelar dom bara? Görs det planer på hur man kan verka fullast inne på toan? I say nothing...


I alla fall var det inte värst många (skulle tippa ungefär 20 personer) som var där för att kolla på bandet. Resten blev irriterade över att dansgolvet blev upptaget och att den slibbiga R'n'B-musiken stängdes av. Men inte vi, min man och jag. Vi stog längst bak, skrålade texter (nykter, ja) och njöt. Och det var lätt värt det!




Minis.




Kollade i väskan när jag kom hem, men ingen hund... Tyvärr. Men det blir ju en mops sen. Snart.

Note to self: små hundar har vassa tänder. Se bild 3.


Imorgon blir det jobb hela långa dagen, typ 12 timmar. Och det ska bli kuuuul :) TTYN.

 

 


Puppor!



Jag ska hälsa på dom här nu. Ska försöka att inte råka få med en hem i väskan. Tänk om en hoppar ner i min lilla väska utan att jag ser och så sen måste jag ta hand om den resten av livet..? *Hoppas*

Bringing the camera! :)


>:(

Det här matakuten som går på tv4, det gör mig arg. Jag sitter och kollar just nu. Det finns ju INGENTING annat att se. I alla fall känner jag att fördomarna mot mattanter må vara många men de är ju fan sanna nästan allihop. Små halvrasistiska tanter som är sånna motståndare till förnyelse och förbättringar att det är äckligt. VARFÖR FÅR DE HA SINA JOBB KVAR?

Det brinner i mig. Helvete. Det finns många som är utbildade och outbildade men kunniga som skulle kunna göra deras jobb så mycket bättre.



Imorgon ska jag på studiebesök från Arbetsförmedlingen med jobbsökar-kursen. Spännande! För där har jag ju aldrig varit förut?

"Black hole sun" i Idol - kors i taket va!

Här kommer roligare 'nyheter'!!

Såg att det är rock-tema på Idol ikväll, vilket ju alltid känns... sådär. Man vet liksom att det inte kommer bli särskilt rockigt. Alls. Rabih ska sjunga en Lisa Miskovsky-låt - är det rock?! Nån sunger Van Halen, det är helt ok.

MEN! Nicklas Hocker (min hjärna säger *fniss* varje gång jag ser stackarns efternamn), han med lugg i ögonen, han ska ju sjunga en av tidernas bästa rocklåtar utav en av tidernas hetaste män med en av tidernas bästa rock-röster (visst då, Sulan?)!


Det är Chris Cornell jag talar om, så klart.

VARSEGO! Lyssna och dreggla kära ni :)


Förlåt.

Jobbade helaste dagen igår, 11,5 timmar i sträck. Men att jobba på Läkerolen under match är mer som en hobby för det är så kul. Springa runt med lite mat och en massa öl och sprit... Och för det mesta är alla glada. Vi vann ju tydligen igår också, man hinner inte se värst mycket av en match och vi som jobbar vet sällan vad det står i matchen. Vi har ju fullt upp med att äta överblivna (tänkte skriva efterblivna, haha) efterrrätter under matchtid. Pannacotta med hjortronsylt igår - muuuums!

Idag ska vi storhandla, fylla kyskåpet till bredden igen och till kvällen bädda ner oss i soffan.

Och ja, jag vet, detta är inget särskilt roligt inlägg. Jag har bara inte så många uppslag just. Lovar komma med nåt roligare under dagen. Don't give up on me ;) TTYL!

Outade mig själv just.

Jag länkade till min blogg på fejjan nyss. Va det en dum sak att göra? Jag vet inte riktigt vilka som vet att jag bloggar eller vilka som läser. Det är ju alltid samma som kommenterar, typ 5 personer men det är ju många fler som läser.




Bara inte mamma får reda på nåt... Skulle hon börja läsa skulle jag sluta skriva.

Dreams come true.

OMG OMG OMG OMG!


Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva denna dag i mitt lilla liv.



:')

Sannerligen, STARBUCKS ÖPPNAR I SVERIGE! Jajajaja! We! Visserligen på Arlanda, men man kan ju ta tåget! Hihi. Och sen kan jag öppna ett eget här i stan. Jag ska äga det, inte jobba där. Det är nog lite som att jobba på McDonalds att jobba där. Nej, jag ska äga. Vara den som cashar in. "The man".

Så många fina minnen från Starbucks runt om i världen (men bara två på bild):





Hjärtgull, Sillen och Carola värmer upp sig efter långa kalla promenader i Prag 2008




 Mimmi och Deniz sörplar guld ur mugg i Peking 2007 :)



Är ni inte lika lyckliga som jag så säg! :)


 


Ops.

Imorgon:
- träna 11.30
- göra alla coach-uppgifter duktigt. Jag upptäckte att jag missade en workshop idag - inte med flit!! Jag kollade fel på schemat - inte med flit!! Och det ÄR faktiskt helt sant. Hoppsishoppsan. Förlåt Monica.

Works like magic.


Detta är den (av konstig anledning) omtalade flaskan.
Kör samma även i nyllet, funkar fint!

Skräck is a no no.

Hello lovers.

My man är hemma igen! Men han sover. Han kom hem klockan 3 inatt, då hade jag knappt somnat. Läste jätteläskiga boken "Skumtimmen" av Johan Theorin till 1.20 sen vaknade jag 99 gånger fram till klockan 3. Jag fårstår inte varför jag börjat utsätta mig för läskiga saker som jag så innerligt hatar. Boken är inte direkt skräck, men det är ändå läskigt, folk som dör hit och dit och skit. Fan. Såg "Mannen under trappan" som gick på SVT och har fortfarande ångest. SKITLÄSKIGT. Herregud va obehaglig den där gubben under trappen va och nu tänker jag på honom minst 5 gånger om dagen - dåligt.

Men nu så är Fripp tillbaka hemma och jag behöver inte längre sova med nattlampa (*ironi* jag har faktiskt inte gjort det hittills heller).



Nu ska jag göra saker som jag ska enligt mitt förstärkta-jobbcoaching-schema. Jippsi! *ironi igen*

Jul :(

Jag längtar till jul. Varför är det bara jul i december? Kan man inte få ta fram adventsstaken nu? Julgranen kan få vänta nån vecka till, men allt det andra? Släng på lite snö vettja! Ska det va kallt kan det ju komma lite snö. Önskar vädergudarna kunde gå lite mer all in - bestäm! Varmt ELLER kallt? Varannan dag duger inte!


Brun-utan-sol-tricket: Duscha. Smörj in ansiktet, sedan kroppen, sen ansiktet igen direkt efter igen. Vänta en timme, kör sen samma igen (utan att duscha) innan du går och lägger dig.  Att smörja flera "lager" är tricket! Nästa dag är du lite brunare och kör du samma grej 3-4 kvällar i rad är du brun. Så det så. Tvätta händerna noga efter du smörjt, torka noga. Ta en bomullsrondell, ha på BUS och dra över ovansidan och sidorna på händerna så slipper man kanten mellan underarm/hand. *Känner mig löjlig som tipsar om sånt här på bloggen, men ändå*






Lördags.

Oväntat pigg idag kära läsare! Tyckte inte riktigt den där tequilan gjorde sitt igår, men ändå - vi hade kuuuuul! Inga skandaler men mycket dans dans dans! Och vi hade mycket trevligt här hos mig först. Det limmades ögonfrans, syddes upp klänning, youtubades och drinkades...



(Math provade min lampskärm. Inget konstigt med det)(Och ja, jag ska fota vardagsrummet nu när kamran är tillbaka, men just nu står det vinglas överallt. Återkommer med before & after-bilder!)

 

 

 


Wheels.



Jag älskar den här låten, den får mig att känna ett lyckligt pirr i magen. Hemlis: jag har alltid varit hemligt kär i trummisen. Jag vet inte ens vad han heter :)


Har varit hemma hos mamma och pappa hela kvällen, bjöd in mig själv på lite kantarellsoppa, mjums! Storebror anslöt och vi har druckit lite lådvin och tittat på Idol.

Nu ska jag brun-utan-sola igen, sen lägga mig ensam i stora sängen. F drog till England för fotboll igen imorse. Denna fotboll gör mig titt som tätt till gräsis, men inte gråter jag för det. Det betyder ju att våran lägenhet förvandlas till värsta tjej-hangout'en (ååh jag bara älskar svengelska!) där Kajsa, Matilda obehindrat han pimpla vin, prata strunt och tjuvröka! Love!


Nu ska jag skaffa skönhetssömn för imorron blire värsta utekvällen, jag har till och med köpt lösfransar..!
Toodels!


Äntligen!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! The long lost kamera, alltså mamma och pappas kamera, som jag tappade bort i somras är ÅTERFUNNEN! En kylig kväll som denna skulle jag ta fram ett par vantar ur vant-lådan och där, i en påse, ligger den.

I lådan med vantar?
Varför? Varför ligger den där?
Jag har letat till förbannelse överallt. Överallt!
Men nu så låg den i lådan för vantar på hatthyllan.

Kanske man kan fixa en praktikplats på ICA?

The tan.

Pju, födelsedagsfirandet är över, F på jobbet för att jobba natt. I present fick han en skitsnygg kaffebryggare som jag är så jävla nöjd med ♥. Det finns inget som jag älskar som riktigt snygga saker. Sen hade jag tänkt att han skulle blir en biografi-haj så han fick Nicki Sixx, Mötley Crue, Gordon Ramsey och Freddie Mercury-biografier. Ibland är truth better than fiction. Och lite rock'n'roll har väl inte dödat nån.



Efter att ha kollat en hel hockeymatch på TV är det dags för en micro-kvällsprommenad till närmsta bankomat, för att sen fortsätta med projekt brun-utan-sol. Det är det som folk inte förstår, man måste ha en långsiktig plan med sitt smörjande. Om man avsätter 3 kvällar (alltså det tar ju 10 minuter/kväll, men man får ju lukta gammal morot hela kvällen) till detta har man garanterat en "bränna" som om man varit i Karibien i 3 månader - PROMISE! Vill ni veta hemligheten är det bara fråga ;)



Happi birthday!

Nu glömmer vi igår. Det är bara det att det blir så mycket ibland. Det rinner över och man känner att det inte är man själv som har kontrollen.


MEN idag är vi glada för idag är det miffos födelsedag!! Weee weeee weee! 23 år idag serrni :) Om två månader har vi varit tillsammans i 3 år. Jesus va tiden går fort.


Trött :(

Just nu exakt är jag så trött på arbetsförmedlingen, a-kassan, facket och gamla arbetsgivare så att jag faktiskt bölar. Jag är så innerligt trött på att de turas om att sätta mig i skiten hela tiden.


Nu ska jag ta en varmt lång dusch och sen brun-utan-sola som fan. Det är dags nu, BUS-säsongen är här och jag är fan expert :)

Puss

Hundis.



Ska man skaffa hund kanske? Systers mamma har valpar hemma. Det har inte jag. Varför har jag inte det?
(Min systerson Ville på bilden)


"Kurs".

Igår började jag en kurs. En jobbsökar-kurs. Det va en sjuk upplevelse. Ungefär som en sketch eller som en plojgrej. Vi är sju stycken deltagare i min grupp. Det är jag och en tjej till som är lika gammal som jag. De 5 andra är mellan 45-60 år och... ja, halvmuppiga. Det är folk som inte jobbat på 10 år. Folk som redan gått den här kursen 3 gånger. Vi har en "lärare" som är 45 och HURTIG. Säger ungefär 10 gånger "Att vara arbetslös, det är ett heltidsjobb!". DÖ dö dö DÖ dö. Tack.


På kvällen blev det i alla fall bättre, vi var och hälsade på bäbisen Elias igen. Då kändes det genast bättre :)



Milk.

Haft en riktig bakis söndag på soffan. Förrutom då att jag inte varit bakfull för fem öre. Jobbade hela kvällen igår, kom hem vid elva och gick och la mig nästan på en gång. Att jobba runt fulla människor en hel kväll kan göra en rätt sliten fast det är jävligt kul! Att jobba på rinken skulle man nästa kunna göra gratis ;)


Vi kollade på film på eftermiddagen; Milk! Sean Penn i en heeeeeeelt fantastisk film om gay-rörelsen i USA på 70-talet. LOVE IT och den berörde mig verkligen. Grät i säkert 10 minuter efter att filmen faktiskt var slut. Alla borde se den, men som vanligt är det säkert bara de som "inte skulle behöva" se den som faktiskt ser den - alltså de som redan fått upp ögonen för människors lika värde och att all kärlek är kärlek. Sånna här filmer är viktiga, men att en film om bögar bara visas på bio på 7an en kortare tid här i stan är inte oväntat med fan en skandal. När ska man börja visa bögar och flator och deras kärlek?
Det här har jag skrivit om förut. Se filmen!





"And if somebodys going to make it then that somebody ought to be you" - FINT!



Det här är världens just nu bästa låt! Tyvärr är videon snordålig.
Men ni kan väl blunda och lyssna :) Jag lovar den är fantastiskt.


Hemlis.

Blev plötsligt sjukt rök-sugen. Jag som inte röker till vardags. Kan det bero på att mamma och pappa ska dyka upp snart..?


Pappa ska hjälpa till att sätta upp två skåp på väggen, så att vi blir färdiga med all rust snart. TUSAN va fint det blir. Jag känner mig mer hemma än någonsin :)

:)

Klick klick klick - vips så var mannens födelsedagspresenter klara! Nätshopping rockar!


NU ska jag börja putsningen.

Bland det tråkigaste som finns.

1. Masa sig upp.
2. Fick inspiration och gjorde nån slags smoothie i underverks-maskinen <3
3. Borsta tänderna.
4. Kolla blogg + fejjan.
5. Putsa fönster.


Punkt nummer 5 känns verkligen sådär.

House.





Har sett alla avsnitt redan, men jag kan se dom 20 gånger till. Topp!


Rustslaget på femte tvär!

Jag tror det inletts någon slags inofficiell tävling i vårt hus. Om man vore väldigt populärkulturell (som jag) skulle vi kunna döpa det Rustslaget, en härlig rolig referens till Körslaget. Jag vet inte om grannarna lackat efter vår rust av vardagsrummet och nu försöker sig på nåt slags battel. Men dom ska inte få vinna dom jävlarna! Imorse vaknade jag halv tio av en slagborrmaskin. Måste ha varit vägg-i-vägg. Kan ju vara ett av världens jobbigaste ljud. MEN jag låg kvar, i 35 minuter och bara tänkte "in your face, kolla jag kan ligga här och morgon-sega mig ÄNDÅ. Borra på du, kära granne, jag tänker inte kliva upp."



.....

Eller nja, men jag lyckades somna om några gånger i borr-pauserna.

Kanske kan det vara så att batteln har nåt att göra med vårt nyinköpta hemmabiosystem? Men då kan man väl ringa på i så fall. Annars kommer dom få så väldigt många onödiga hål i sina väggar.

NHL.

Vissa tyckte tydligen att F var vinnaren av nedstående deal. Men ni förstår inte: tv-spelet är som en barnvakt, inte bara för igår utan för typ ett halvår framåt! Förstår ni hur mycket jag kan gå på stan och strosa, fika hos Kajsa, ha folk på fika här, träna, blogga, facebooka osv - alltså göra va fan jag vill utan att ha dåligt samvete för att han kanske har tråkigt hemma ensam! DET ÄR JAG SOM VINNER, promise!!!!

"Älskling, jag åker till Kajsa (eller valfritt ovanstående alternativ). Så kan du spela så mycket du vill!"
"Okej :D :D :D :D :) :) :)"

Som nu till exempel. Jag bloggar, han spelar en match.



Senaste timmarna har spenderats med att bygga IKEA-möbler. Det blir dödsfint! Och jag älskar att bygga ihop saker. Skruva och snickra.

Game.

Dagens deal: Fredrik fick köpa NHL 2010 mot att han skjutsar mig till Kajsa (det tar 4 minuter). KANON! Win/win!


Jag har bakat hela förmiddagen. Bullar bullar bullar, så nu ska det fikas big time hos Kajsa.


Jag vet fortfarande inte vad ni gjorde när jag varit borta?

Hemmaaaaaaaaaaaa! :)

Men så här va: i måndags kl. 13 lämnade vi stan. Igår klockan 18.30 kom vi hem. Temperatur-mässigt  kändes det som om vi varit borta i 3 månader. Att lämna ca 15 grader och komma hem till ca 5 är inte okej. Vad har ni gjort medan vi varit borta?! Glömde ni hålla emot dörren för vintern? Dom hotar med snö i dagarna!!!! :( :(

I Rom var det mellan 25 och 35 grader. 25 på kvällarna. Jag har gått i klänning/kjol och linne - och svettats. Idag tog jag fram min nya vinterjacka (som jag köpte strax innan vi åkte, och som jag är så sjukt nöjd med, s-å s-n-y-g-g) och mössa och uggs. Har jag kommit fel, befinner jag mig i Jokkmokk? Det här känns inte bra.


Resan har varit underbar, även off väder-topic. Det är så vackert så man måste blinka några gånger extra för att se om det verkligen är sant det man ser. ALLA hus är vackra och snirkliga och så-himla-osvenska-att-det-svindlar. Det får lilla rådhuset här hemma, som är det "vackraste" vi har från vad vi kallar förr (vilket är igår om man jämför med åldern på det mesta i Rom) att se ut som en hemsnickrad lekstuga.

Jo, förresten. Ett hus såg ut som hemma. Gissa vilket? Mmm, just det. Svenska ambasaden så klart! Det såg ut som nån hade dumpat ett östtyskt barnhem mitt bland allt barockt och klassiskt. Det va grått och fasaden bestod av betong och sten - kunde inte bli mer passande alltså! Och om ni undrar vad vi gjorde på ambasaden så var det inte för att ordna ett nytt pass, få ut nåt miffo ur fängelse eller så. Vi skulle bara hämta ett par kvarglömda badbyxor :)

Kameran är laddad med bilder som kommer, men eftersom jag fick låna kamera av bästis-syster har jag ingen sladd. Så håll till godo.

X