Beauty is a beast?

Nu förstår jag ingenting.

Aftonbladet skriver om en het debatt som uppståt i Australien. Senaste numret av Marie Claire hade nämligen en helt oretusherad bild på framsidan. Men debatten handlar inte om nackdelarna kring retusherade bilder, som den brukar, nej, nu finns det tydligen människor som irriterar sig på att den oretusherade modellen på framsidan är för snygg. 

" ... Men alla blev inte imponerade. Radioprogramledare Bianca Dye, 35, har själv poserat naken och oretuscherad i ett annat magasin, och drar storlek 42.

– Hur kan hon vara en kroppsförebild, när genomsnittskvinnan inte liknar henne det minsta? Det är inte konstigt att så många lider av ätstörningar, sade hon i morgontv-programmet Today."



Ursäkta? Måste man från och med nu vara genomsnittssnygg med genomsnittsstorlek för att få synas? Varför kan man inte bara se det här som ett himla stort steg framåt, kanske inte hela vägen i mål, men ändå framåt? Men framför allt: grejen med retushering är ju att det skapar en skev, orealistisk bild av verkligheten. Och det här ju precis tvärt om, den visar ju bara att man faktiskt kan vara så här vacker i verkligheten (plus att hon ju faktiskt får ett veck på magen när hon sitter - yey!) och det om nånting är väl upplyftande?!

Vi måste ju faktiskt hålla ihop. Visst?



Bianca Dye



Omslaget! Wow...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback