Party like a påskstar

Hej miffon.

Inte mucho som hänt här. Påsklovet är väl slut. Inga speciella aktiviteter. Sitter och kollar när tre killar spelar tv-spel och äter pizza. Makes me proud to be a girl, så att säga. Väntar på att klockan ska bli mer två så att jag kan gå ner på stan och luncha med Kajsa.

Ikväll blir det kusinparty, precis som förra lördagen - dock annan kusin den här gången. Påskkärringpartyt i lördags var en hitt! Jag som supersladdis får äntligen vara med de stora och dricka öl. Kära släkt och syskon! Eftersom jag ligger tio år efter i deras festande blir jag bjuden på en hel del. Också fint.

Släktmiddag med lammstek på söndagen - mja. Det gick okej. Lammstek är oftast inte mitt första handsval till dagen efter-mat.


Backlash

Posten sa: Nej tack Johanna du har inget körkort.

Fan. Det var ju liksom ändå det jobb jag hade hoppats mest på. Jag är ju jättebra fastän jag inte har nåt dumt körkort. Helt fantastiskt bra faktiskt. Fy fan Posten, det här kommer ni att ångra, när jag en dag blir världens kändaste brevbärare - fast åt ett annat företag. Då kommer ni sitta där och säga: Skit också. Vi hade ju världens chans.

kort

(83 dagar till student)

Jag har precis sökt ett till jobb. Posten. Det är nog det jag mest vill ha. Fingers crossed nurå!

Bisarra traditioner och snorungar - Glad påsk

På bussen hem hörde jag något lustigt. En gammal tant som pratade i mobiltelefon(!) sa: "Ja, jag kommer efter Glamour." Det finns alltså människor/i alla fall en människa som fortfarande följer Glamour. Ja, man slutar aldrig förvånas.

Idag är det alltså Skärtorsdag. En rätt fin dag. Men hittills har inte en enda påskkärring ringt på dörren. Har barn slutat med det? Vilka puckon i så fall! Den enda dagen på året hela världens främlingar bjöd på godis. Jag tänker inte räkna halloween, som faktiskt inte har fått nån större genomslagskraft, i alla fall inte i Bomhus. Barn är väl för ytliga nu för tiden, de vägrar väl ta av sig sina Peak-tröjor för tusen spänn i storlek 120 för att klä på sig nån löjlig lång blommig kjol och huckle. Alla barn nu för tiden verkar gå runt i märkeskläder mer värda än min garderob sammanlagt.

Jag gick alltid själv runt som påskkärring. Modig som fan! Men det fanns vissa dörrar där man inte ringde på. Dörrar som inte kändes inbjudande, dörrar där det syntes att det aldrig bott några barn och som det syntes på att folket där inne inte hade någor godis hemma och som skulle fnysa åt en. Var det fler som hade sånna taktiker för sig? Kanske bor jag bakom en sån dörr? I sådana fall säger dörren fel, för vi har visst godis hemma. Små rullar med Pez-godis och godishalsband, rätt flott om jag får säga det själv. Godis som jag skulle sett som något extra om när det var jag som hade huckle och fräknar och kinder som målats rosiga med nåt gammalt utkladdat läppstift.

Jag ska förresten på party hos min kusin på lördag. Påskparty. Alla måste vara påskkärring - röda kinder och fräknar är minimum för att komma in genom dörren. Troligen ett påhitt från min kusins engelske pojkvän, som tycker att svenska traditioner kan vara de mest bisarra i världen.

Jag gjorde upp en eld för dig, och nu brinner hela skogen

Familjen - Det snurrar i min skalleFör mig den mest fullkomliga kärlekslåten. Den är till dig kyckling :]

Mentala mössor och kärlek till er 20 personer som kollat min blogg varje dag i en månad efter nya inlägg

Hoho? Är ni kvar? Vill ni ha mig tillbaka? Jag är nämligen redo att åter ta er med storm, to swep you of your feet som de säger i USA.


Ska jag berätta något konstigt? Det ligger en studentmössa med mitt namn på inne på mitt rum. Mitt namn och min klass. Den är vit och fin och orörd och endast provet en gång. Den satt bra. Den passade mitt huvud. Fysiskt i alla fall. På det psykiska planet skaver den lite. På ett bra sätt. Den mentala passformen kommer nog. Eller, den finns redan där vissa dagar. Under Staden & Framtiden-lektionen idag satt den alldeles perfekt.

Det drar ihop sig. Dags att knyta ihop säcken snart. Det är två veckor kvar till våran PA-dag infinner sig. Vårt kära Sublimera-projekt [
länk] som jag gjort alldeles för lite reklam för. 4 APRIL - SJÖMANSKYRKAN. Kom.

Mindre än två månader till studentkryssning med Kajsa. Typ två och en halv till studentbalen! Inget godis och många promender får det bli. Klänningen ska sitta perfekt. (Ska bara äta upp mitt påskägg först)

Jag ska sitta här och skriva ett hemprov nu. Det kommer säkert fler inlägg under kvällen.
Kul att se er igen.