vi ses om en vecka sweeties


sånt man glömmer/förtränger

Så var det sånt där man borde tänkt på tidigare. Typ sin projektplan till sitt PA. Jag är faktiskt arg på mig själv just nu.

Fan för dig och din kassa planering, Johanna! Sånt där är faktiskt skitviktigt.

jag klarar inte det här just nu, förlåt(Observera att stålmannen-ungen är gigantiskt)

det mest högteknologiska landet ever

Okej. Nu är det så här att alla säger att jag ska till Kina imorgon. Fast min hjärna vet ingenting om det. den är så att säga inte riktigt "i fas". Och det känns lite jobbigt. Jag har inte hunnit ha resfeber, men imorgon ska jag sitta minst 8 timmar på ett plan. Vad ska jag till Kina och göra, va?

Jag kommer inte få se lilla kyckling F's nyvakna kycklingögon när jag vaknar på en hel vecka.

Fast den här gången ska jag inte gråta som jag gjorde på tågstationen innan Italien. Då skulle jag ju vara borta i fyra veckor (trodde jag...). Tur att jag hade preppat med vattenfast mascara. Jag är sån, ni vet, förutseende.

Men oj oj oj vad jag ska shoppa. Alla kan räkna med julklappar från Kina!

Chinese men = HOT or not?

jag är alldeles för utmanande

Jag är utmanad.

Här är reglerna:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

1. Jag äter godis/annat jämförbart i princip alla dagar i veckan. Det är jättekonstigt att jag inte är jättetjock eftersom jag aldrig någonsin tränar.
2. Om jag hade haft dålig självkänsla hade jag utan tvekan fått bulimi. Det tvekar jag inte en sekund på. Jag bara vet det.
3. Jag är kanske bäst i världen på att förtränga saker jag inte riktigt orkar ta itu med, men sen när jag väl börjar tänka på det kan det äta upp mig inifrån och få mig att må skit.
4. Jag skulle inte kunna leva utan min almanacka.
5. Jag är grym på att oroa mig för andras problem, särkskilt sånt som inte är mitt fel eller något jag kan göra något åt. Typisk världen-på-mina-axlar-människa.
6. Jag har inte bara en brorsa som är bög, utan två. Sug på den!
7. Jag är en kulturnörd.

Så då vet ni.

Jag utmanar
Malin
Deniz
Fanny
Ida
Maran
Emma
Tessen

en nördig revolution

Okej. Bara tvåhundra sidor kvar. Tills imorgon.


Igår var jag sur för att jag hade bild i två och en halv timme sista lektionen. Det är jag alltid på tisdagar. Men jag har kommit fram till att jag borde sluta vara det. Jag tycker ju alltid att bilden är jävligt kul! Jag och Julia (som går i min klass och som också måste läsa den här kursen "extra" i trean) går till Flanör och köper varsin giganto-latte och en varsin muffin och sen kör vi på. Ettorna är pluttiga och söta men ibland irriterande. Igår fick vi reda på att läraren som vi har är 32 år! Det är jättekonstigt. Hon ser ju ut som 14. Hon har långt, långt slitet halmgult löshår och alltid extrema klackskor och pratar mest om sina små pudlar och missförstår det mesta på ett väldigt roligt sätt.

Igår var vi på museet där vi skulle hitta en valfri tavla som tilltalade oss och sen måla av den. Och jag älskar museum! Varför är jag aldrig där själv utan bara när man släpas dit av skolan? Det är ju skitkul att kolla på konst och historiska saker. Jag är ju så jävla kulturell inombords och jag bara går runt hela dagarna och förtrycker mitt überkulturella inre. Min kulturella sida sjunger "Release me"-låten hela dagarna. Jag måste sluta upp med det och erkänna mitt kulturnördiga inre.

Amen.tjugo i nio på morgonen med johanna

Jag hatar att vakna. Jag är sämst på morgonen. Det värsta jag vet är att kliva upp ur sängen. Jag älskar snoozeknappen mest i världen.

Jag hatar att vakna.

dåliga saker med tisdagen 23 oktober

- jag har inte läst ut min bok
- jag glömde att ta på mig mössan imorse och det är jättekallt
- det är jättekallt och jag fryser om händerna
- jag slutar inte förrän klockan fem
- F slutar halv två
- jag är trött och har ont i huvudet men har ingen Alvedon
- jag har glömt mitt passerkort så att jag kommer inte få något tallrik i matsalen
- jag vill åka till IKEA men hinner inte
- jag är så less på min mamma att jag skäms lite
- jag kommer att få äta fil ur glas till lunch
- jag har två och en halv timme bild med små ettor snart
- nästa lektion är geografi med Jan Vestmyr.

Jamen dåså. Fil ur glas var det.

mlp

Åh, My little pony-bilden i förra inlägget är så himla fint... Det är så gulligt och rosa och ulligt och tjejigt alltihop. Jag och M pratade om att vi skulle tatuera en varsin MLP på stjärten. Men det kanske inte blir så nu, även om jag faktiskt tycker det vore en tuff grej att göra. Så jag liksom!
Jag har fyrahundra sidor engelsk klassiker att läsa till torsdag.
Jane Eyre närmare bestämt. Jag har alltså läst 100 av 500 hittills. Och det finns ju skäl till att jag inte läst ut den. Den har varit astråkig. Igår, vid sidan 120 ungefär, hände det första som skilde sig från resten av boken. Fast jag tror inte att handlingen kommer ändras så mycket mer. Tråkigtråkigtråkig.

Jag borde också börja fundera över mitt svenska tal till nationella provet. En uppgift jag verkligen hatar eftersom jag inte riktigt fattar vad de är ute efter (och det verkar ingen annan heller riktigt göra). Varför måste de ändra om allt till idioti precis när vi ska göra det?

om livet kunde vara lite mer som i my little pony skulle jag vara mycket lyckligare. det skulle alla.

En och en halv termin kvar. Sen är det vit mössa, champagne, studentsång och åka lastbil en dag. Så långt har jag koll på mitt liv.

Sen tar det stopp. Tvärnit.

Och jag har faktiskt börjat försöka tänka på framtiden. Men det är svårt. Det går inte att tänka normalt, för att det infinner sig snabbt en skum känsla. Jag blir lite illamående av att fundera på framtiden.

Jag hatar att det står tusen dörrar öppna. Jag pallar inte med att det finns så många möjligheter, att jag kan göra nästan vad som helst. Det skulle vara så bra om någon kunde säga hur, när och var jag ska göra vad. Om jag ska plugga eller jobba och med i så fall vad. Säg det och jag gör det. Promise.

Det vore ju kul om man kunde göra karriär. Om man kunde tjäna mycket pengar. Men det känns ju som att folk som gör karriär vet vad de vill. Och jag är inte särskilt bra på det.
söndagmorgon

Söndag igen, och helgen gick lika snabbt som vanligt.

Igår spenderade jag hela dagen med syster och barnen. Jag vet inte om jag ska vara stolt eller inte, men jag lyckades få min syster att frångå sin GI-diet och äta en pizza med extra ost plus lördagsgodis. Hon som varit så duktig... Jag verkar ha en slags aura runt mig som säger "Ät, ät, ät, ät och gör det nu!". Jag åt en världsgod pizza med köttfärs, färsk svamp, vitlök och massa ost.

5 dagar till Kina, och det hissnar i magen när jag tänker på det.

allt är relativt my ass

Fy fan vad jag är  trött på att plugga. Jag orkar inte hålla på att försöka förklara hur jag tänker hela tiden.


Jag vill bara ha jul, så att jag kan åka och köpa
julsaker på IKEA. Verkligen jättemycket skulle jag vilja ha jul nu.

ISIG halmbockISIG halmbockISIG halmbockISIG halmbock


Skönt med minisemster imorgon :)

bild och bubbla

Stress och press. Har galet mycket i hjärnan, men allt ligger liksom i bakhuvudet och grumlar dagarna. Det ligger mest och bara är, jag vet inte allt vad det är, men det är prov och skola och skaffa ett jobb och pengar och kanske en del Kina (en och en halv vecka kvar!). Men det är ganska utmattande.

Men imorron ska jag göra något riktigt kul: Stockholm! Jag och F tillsammans med hans mamma och pappa ska dit och kolla på fotbollsmatchen, bo på hotell, äta och förhoppningsvis shoppa en del. Känns som att jag väldigt mycket behöver det, och det ska bli himla himla kul!


TIllbaka till skolarbetet!

pluggsvårigheter

Ibland får jag för mig att jag lider av koncentrationssvårigheter. Eller ibland är kanske dåligt uttryckt. Varje gång jag pluggar inför prov skulle vi kunna säga. Det blir mycket mer exakt.

För det första kan det ta en evighet att ens börja. Men så när jag tagit mig i kragen och fått fram böckerna och börjar läsa en mening "Så kom Kant fram till att den omstörtande åsikten att tid och rum inte finns i omvä..." Oj vilken fin bild med ett får på nästa sida! Så ulligt och fint. Fast dom har läskiga ögon. Som en orm, fast åt fel håll. Nej, kom igen nu. "...omvärlden utanför oss utan inne i oss. De är en föruts..." Det vore roligt att ha fina visningsbilder på mobilen när folk ringer mig. Det kanske jag ska fixa. Typ nu. Ja, vilken bra idé! "...förutsättning för att vi alls ska kunna uppleva världen." Jag skulle kunna måla lite här med tusch i fina färger i mina anteckningar så jag kommer ihåg lättare (=inbillning).

Ja, och en så där en halvtimme senare har jag kommit två sidor framåt.

det är idag vi firar födelsedag

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? För det är ingen vanlig dag för det är F's födelsedag hurra hurra HURRA!kalas på femte

Vad stressigt med kalas..! Herregud.

Alla tipsar om snygga koppar från Indiska, och ja absolut, de har överlägset snyggaste porslinet. Men nu handlade det om 8 koppar och 8 fat som behövdes - och som behövdes snabbt och framför allt billigt. Min familj är ju stor!

Och vi hittade faktiskt förvånansvärt snygga koppar och fat på just Dollar Store. Lovar fota senare!

Nu ska jag baka och diska. Phu.

rise and shine

Idag är det kalasdags! Imorgon fyller F 21år.  Så idag är det kalas för min familj och imorgon kommer hans släkt hit. Det betyder städning idag. Nu. Fast det är faktiskt inte alltför mycket som behövs göras.

Kaffekoppar har vi däremot inte så det räcker. Kanske måste trippa förbi Dollar Store senare? Eller finns det andra ställen med billiga kaffekoppar (inte IKEA det är för långt) som är SNYGGA?

Mina planer för F's födelsedagspresent gick i stöpet, så nu måste jag komma på nåt nytt. Tänktänktänktänk. Tipsa gärna! ;)


MIn käke har blivit helt konstig, jag kan bara öppna munnen ungefär en centimeter. Hur ska jag nu kunna äta tårta? Uh.

Later peeps.

bilder från gårdagens modevisning

71476-187
71476-186
71476-185Jag och Lisa stod på kortsidan med pressen och en massa superkameror. Jag fotade loss med min kameramobil som inte har nån blixt. Där av kvalitén.

Det var en himla massa snyggt som visades upp, och miljön, ett parkeringhus (på den övrebilden kan man skymta ett farthinder tvärs över catwalken) matchade temat väldigt bra. Snyggt jobbat Fico!

mitt hjärta brister

Okej, nu har jag ätit, sovit och tittat på en film. Och jag mår bättre. Mår inte lika galet illa som imorse. Jag ville inte ens röra mig.

Jag kollade på senaste Beck-filmen "I Guds Namn". Den var ovanligt bra för en Beck. Och kanske ovanligt bra eftersom den handlade om något som verkligen berör mig. Hatet mot
HBT-människor. Just den här involverade en fanatisk sekt som ska "rensa ut homosexuella från samhället". JAG BLIR SÅ FRUKTANSVÄRT ARG.

Hur kan man tänka på ett sådant sätt? Hur kan man hata någon annan människa så mycket? Hur kan man hata en annan människa så mycket på grund av dennes sexuella läggning? På grund av vilket person han eller hon älskar? På grund av kärlek?

Ingenting upprör mig mer än sånna här frågor. Nazism, rasism och all annan skit är det absolut värsta jag vet. Kanske beror det mycket på att jag har flera väldigt väldigt väldigt nära mig som är just homosexuella.

Det är ju bara kärlek.
Bild:Gay flag.svg


betongkepsen är på, så att säga

Fy fan. Så här bakfull har jag inte varit på väldigt länge. Det var inte särskilt kul att vakna. Men igår var riktigt kul, och modevisningen var riktigt snygg och välfixad.

Nej, mitt huvud sviker. Jag tror jag måste sova.Har nån bra tips som botar bakfullhet? Snälla?


klar

Altt på plats utom kläderna. Feels really good! Och tid över! Det är inte ofta inför sånt här.

guld i nyllet

Ja, vad säger man. Guld är grejen. Den här skulle passat så bra i gamla guldbloggen! Men 24 karats-ansiktisktmasker?Ja tack!

paint it black

Nagellack - check!

bad kyckling 4 life

Dags att börja preppa inför kvällens modevisning och utgång. Länge sen nu!

Måla naglarna, fixa hår, smink och kläder. Det är bland det roligaste jag vet. Jag kan fixa med sminket i timmar om jag har tid. Ännu roligare är det om man är flera flickor som piffar tillsammans. Det brukar sägas att förfesten alltid är roligast - vilket jag stenhårt håller med om - men samtidigt kan fixandet före förfesten vara  minst lika kul om man är på rätt humör! Jag och Matilda gjorde det jämt förut. Och jag saknar det lite.

Nu får jag surra runt här själv medan jag fixar. Fast jag måste erkänna att jag inte känner mig helt frisk. Ont i huvudet och som ilningar i kroppen. Jättedåligt när man är på festishumör. Jag hoppas att en Alvedon kan lösa saken.

Powernap eller inte powernap? Jag vet inte jag...

Men vad ska ni göra ikväll?

walking on sunshine

Nu ska jag lämna in mitt CV hos Lush. Håll tummarna för mig!

shitshitshitshit

Jag upptäckte precis en sak: det var inte igår min blogg hade närmare hundra besökare. Det var ju idag. Och nu är det över hundra. Oh. My. God. - för att citera Extreme Home Makeover-människorna.

Jag ligger ju för fan med på
Mest aktiva listan!


Det är nästan så att jag går och blir religiös. Är det så här det känns att ha ett hallelulja moment?

Jag måste nog gå och hyperventilera en stund.

världsrekord

Igår slogg min blogg rekord! Närmare hundra läsare! Ah, jag känner mig stolt. Hur hittade ni hit allihopa?!

Tänkte svara på några kommentarer som är utan avsändare med egen blogg:
Penntricket (som jag skrev om
här) är ett "trick" som går ut på att om man kan klämma fast en penna under sin tutte så har man tillräckligt stora tuttar för att använda bh, typ. Jag tror det finns flera tolkningar av "resultatet", men det är i alla fall den jag hört flest gånger. Som sagt, jag har ganska pluttiga tuttar (ungefär som Samaire på bilden nedan faktiskt), och fixar inte penntricket, men brukar gladeligen ha en snygg bh på mig ändå. Oftast.

Så fick jag också en kommentar om att jag på en av bilderna ser ut som Samaire Armstrong. Jag vet inte riktigt om det är nån jag känner som försöker ironisera eller nåt åt det hållet, men jag får liksom en känsla av det. Jag har fått höra att jag är lik henne bra många gånger, men jag har fortfarande lika svårt att se det själv, haha. Men om det var uppriktigt: Tack så mycket, okände H. Det var väldigt snällt sagt :)
The real snygging deal: Samaire Armstrong

killing for love

Imorgon ska jag och snygga Lisa och nån kompis till henne jag inte känner på modevisning. Det är Gävles pretentiösa klädbutik
Fico som bjuder upp. På Fico tycker butiksägarna att de själva är så snygga att de sätter sig själva på både affischer och biljetter. Ha.

Hur som helst är modevisningen i pappas parkeringshus, så det känns lite som hemma för mig.

Jag är i alla fall hur pepp som helst, och är fett sugen på att klä upp mig lite extra. Efterfesten på Goya efteråt får vi se hur intressant den blir. Jag hoppas på kick-ass-kul, för jag vill verkligen det!

Roligt med sånt här modevisningstrams i Gävle. Det är ju alltid nån man känner igen som går runt på catwalken. Det känns så mycket mindre glam då. Men, ja, det ska bli kul!

grattis kära läsare, här har ni världens bästa låt - José Gonzalez cover på Kylie Minogue! ni kommer tacka mig efteråt, jag vetSen, när ni hört den världsbästa låten, går ni in

här och ser en snabbis på Kylies version
.
Jag förstår inte riktigt hur det gick till, men tack Jose.

jag vill inte vara nån man kan leva med, jag vill vara nån man inte kan leva utan

image184image183

jag tänkte bara säga

att jag har skaffat mig en massa supergrejer från Lush som gör att mitt hår luktar sinnessjukt gott just nu.
att jag är jättepepp inför fredag.
att jag har pluggat oväntat mycket inför psykologiprovet, vilket tyvärr filosofi-pluggandet fått lida för.
att varenda möte inför Kina-resan känns totalt oinformativt, vilket irriterar mig.
att jag är himla nöjd med den här dagen.
att jag längtar till nästa onsdag.
att jag tror jag kommit på vad F ska få när han fyller år på måndag.

Hur som helst, jag ska läsa lite till, pussas, och sen sova.
God natt, lite i förväg.

igår var det 10 månader sen den där dagen då vi bakade våra första pepparkakor ihop, älskling

71476-182

espressomaskin hemma - kaféer no more?

Ja ja ja ja ja! Nu har vi en egen espressomaskin hemma! Och jag är skitbra på att göra latte, så jag behöver alltså aldrig mer betala 30 kronor för en latte.

Hahahah, nej, skojades jag igen... Luring!

maybe you should call it

image478

radiodokumentär

Jag är galet mätt. Det blev pannkaka till slut. Det var gott igen! Tröttnad totalt på det förut. Men efterrätt som mat är ju okej.

F och jag ligger i soffan och lyssnar på en P3 dokumentär om Lasermannen, medan han spelar Xbox och jag sitter här. Vi har lite lasermannen-feber. Har kollat tv-dokumentären nyss också. Jag vet inte hur det började, men det är väldigt intressant. Man borde kolla fler bra dokumenärer. Men just lasermannen-historien är helt sinnessjuk. En man som börjar skjuta ner invandrare i Stockholm. Förstår ni skräcken att själv vara invandrare och veta att varje gång du går utanför dörren finns det en risk att du blir nedskjuten, totalt oprovocerat?

Jag såg på det första avsnittet av Big Love (pilotavsnittet), som jag tjatat om, igår. Och det var superbra! Äntligen en ny serie jag kan obsessa om! Jag tycker det är intressant sånt där, avvikelser, och plotten i Big Love handlar ju om att leva i ett polygamiskt äktenskap. En familj som består av en man och tre fruar och en väldans massa barn. Oh, så många intriger jag ser fram emot!

Nu ska jag visst baka.

tuttkonsistens

Pannkaka blev det ingen, vi hade alldeles för lite mjölk hemma. Ikväll kanske (note to F: Köp mjölk!) ?

Nu är det bara pyttiga två veckor kvar till Kina och det börjar kännas konstigt. Jag vet inte riktigt hur eller varför, men det känns mest konstigt. Fast jag borde släppa det, mamma och pappa har ju redan agerat testpiloter, och de älskade det ju. Mats och Mari också. Klart Kina kommer bli kung! Och jag ska ju shoppa livet ur mig, till mig själv och till allas julklappar.

Jag längtar till julen. Jättemycket.


Jag hittade den här listan, som jag för en gångs skull inte gjort nångång tidigare. Det är "aktuell" eftersom det är rosa bandet-månad, eller något åt det håll. Och den handlar om tuttar. Jag vet inte om det här blir mer patetiskt än att lägga ut dagens outfit-bilder eller inte. Jag chansar på inte.


Kontrollerar du dina bröst ofta själv?
Kontrollerar och kontrollerar... Jag känner väl på dem, haha, men inte riktigt på ett systematiskt sätt. Mest för att de har en cool vad-ska-man-säga-här...? Konsistens?! Hahahahahaha.

Är du orolig för bröstcancer?
Nja, jag känner mig inte så mycket i riskzonen just nu. Nu oroar jag mig mest för hur mina pyttiga tuttar ska kunna gå in i en mamografi-grej. De är ju små. Och sitter mest fast i min kropp, om ni förstår vad jag menar? Jag fixar inte ens penn-tricket för fan!

Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat?
Självklart något kvinnligt. Jag föredrar bröst på kvinnor, alla dagar. Bröst kan vara supersexigt, men kan också vara otroligt osexigt. Ett par snygga tutar använda på rätt sätt är ju schysst. Mest skulle jag vilja att folk började använda rätt typ av bh, för att alla tuttar kan vara snygga. Det är jag helt övertygad om.

Är du nöjd med dina bröst, eller skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför?
Jag är väl rätt nöjd. Jag tänker mest att det är som det är och jag kan inte göra så jäkla mycket åt det, så då kan jag lika gärna liksom vara nöjd. Har aldrig riktigt fatta det där med jättesuperkomplex för saker man inte kan (utan operationer) ändra. Men klart att jag ibland önskade att jag hade lite större tuttar, det är snyggt. Och om jag skulle få bestämma skulle jag kanske ha något större. Men jag vet inte om det skulle vara värt pengar och en operation.

Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra? Motivera.

Jag vet inte riktigt vad med mina bröst som skulle kunna gå fel. Dolly har ju silikon, och silikon kan gå sönder. Jag har ju... inte så mycket alls. Så vad skulle kunna gå fel? Så jag antar att svaret blir nej.Fotnot: Ja, jag brukar faktiskt kalla mig feminist. Nej, jag är inte lesbisk.


hemskt ledsen för den här galet tråkiga bloggtorkan

Håltimme precis som vanligt på måndagar. Ska försöka leta fram ett pannkaksrecept. Vad vore livet utan internet?

god natt

Jag är skittrött. Kom precis hem från en fin släktmiddag. Precis när jag kommer tillbaka hem är mitt F på väg med sitt crew på fest, så jag är själv igen.

Jag tror jag ska gå och lägga mig. Jag har en massa plugg att bita i imorron. Och jag är verkligen trött. Så där trött så man kan gråta för inget. Då är det bäst att sova.


Gott natt.

videokväll med jo

När jag rensade bort en massa musik från datorn hos mamma och pappa hittade jag en massa låtar som är så himla bra och som jag aldrig vill glömma. Så nu har jag lyssnat på dom hela morgonen, och fått världsgod frukost. Helt perfekt!

Jag tycker ni också ska lyssna på några av dom, här och nu:tydligt

Självklart tänker jag inte hoppa av skolan. Med en och en halv termin kvar vore det ju ännu mer idiotiskt än någonting annat. Jag är inte ens "extremt skoltrött". Mest  bara uttråkad och irriterad över att det jag håller på med i skolan inte ger ett jävla dugg just nu. Vi fördriver tid och vi smyger iväg tidigare och lektionerna har väldigt flummigt innehåll. Jag skulle jättegärna vilja börja lära mig saker igen.

Men det betyder inte att jag inte menar allt som står i det förra inlägget.

Livet, 100 poäng

Jag började tänka på en sak för ett tag sen. Jag längtar ju supermycket efter studenten och till skolan ska ta slut, äntligen. Aldrig mer skola, i alla fall inte riktigt på det här sättet.

Men så frågar jag mig själv: vad tror jag det är som kommer sen? Jag kommer ju inte få sova hur länge  jag vill på morgonen eller slippa göra saker på dagarna. Det är ju inte som om att jag har som ett livslångt sommarlov framför mig efter den 12 juni 2008.

Snarare tvärtom. Jag måste skaffa mig något slags jobb, om jag inte bestämmer mig för att fortsätta plugga. Och hur många jobb har arbetstider där man har sovmorgon till strax före tio 3 dagar i veckan, och där man oftast får sluta före fyra. Ett jobb med rast minst var 90'e minut.

Och bestämmer jag mig för att plugga måste jag skriva en massa akademiska uppsatser och verkligen göra saker på allvar allvar. Verkligen verkligen anstränga mig.

Men det spelar liksom ingen roll. Jag känner mig så färdig med skolan som den är idag, med konstiga kurser, med konstiga lärare, med konstiga prov. Att känna mig fast i arbetet som inte känns särskilt intressant och fast i en dysfunktionell klass med sjuka hierarkier och fast i en slags roll, eller snarare icke-roll, som inte är jag.

Om jag fick ett jobb imorgon skulle jag innerligt gärna ta det. Hoppa av och börja jobba. Jag vill, men jag skulle inte kunna. Inte våga. För man kan ju inte göra så. För att det är väldigt bra att ha ett papper där det står "Slutbetyg" på och där alla kurser man läst står uppräknade; Geografi A - stenar, Kulturhistoria - barock, Thomas av Aquino, Svenska B - ren flum, sen när man ska ut i det stora vuxenlivet. Utan ett sånt papper är det svårt att få ett fint jobb och ett fint och bra liv. I alla fall vad jag hört. I alla fall vad jag blivit pepprad med hela livet.

Tänk om jag hade valt frisör. Klippa hår och hålla på med saker jag tycker är kul i skolan. Jag tyckte en gång att det jag håller på med nu i skolan var kul. Att det var kul att lära mig saker om historia och samhållet och kultur och människor. men nu menar jag saker jag tycker är riktigt riktigt kul. Eller om jag valt textil (som jag tänkte göra ett tag)! Jag älskar att sy, även om jag aldrig gör det nu för tiden, jag har inte tid. Och jag är rätt bra på det också. Men som sagt, jag gör det aldrig nu.

Inte för att jag säger att de linjerna är som ett party varje dag och bara roligt hela tiden. Men jag bara undrar hur jag hade tyckt det hade varit. Att nästan bara läsa A-kurser i allt teoretiskt. Matte A, Svenska A, Engelska A; sen bara göra praktiska saker som är roliga.

Jag menar, Psykologi och Filosofi och Geografi. I vilket realistiskt jobb som jag kan tänka mig kommer jag verkligen ha användning för dom? Visst, det är intressant att lära sig om psyket och andra människor syn på livet och stenar. Men psykolgin till exempel, det vi lär oss där är enbart olika människor teorier. Inga fakta. Det fungerar inte på det sättet som vi läser om. Jag tror inte att människor i verkligheten lider av störningar från den orala fasen eller att alla flickor vill ligga med sin pappa och tvärtom. och det är inte särskilt många som gör det. 

Den här tankegången kommer jag inte kunna utveckla så att alla förstår, men jag känner inte alltid att min livstid är så pass överflödigt lång att jag har en massa tid att sitta och lära in mig Freuds alla olika försvarsmekanismer eller fundera över Meningen Med Livet i ett klassrum fyllt med människor som inte har en aning om mig och mitt liv eller som jag inte har särskilt stort begär av att berätta mina tankar för, för att sedan bli betygssatt över hur mycket jag kan med ord förklara för någon annan exakt hur jag tänker. Ett betyg som sedan ska sättas upp på mitt livsviktiga Slutbetyg som jag ska ha för att få ett fint och bra liv.

Jag känner mig färdig med att läsa om livet och världen i text i skolböcker, om att reflektera över livets mening på en 50 poängskurs. Jag känner mig klar för the real deal. Jag vill känna saker, inte bara läsa om dom.

Förstår ni vad jag menar?

kanelbullen gör dagen

10 kronor styck tyckte jag var lite dyrt... Men det är ju bara en gång om året.3 timmars håltimme och jag planerar att städa lägenheten, istället för att följa impulsen att bara slökolla på tv. Mot diskbänken då.

respons

Hur som helst, fotboll är bara sport. Fördriver tid i skolbiblioteket i väntan på studentkommitémöte. Jag vet inte riktigt vad det innebär att vara med där än. Kanske jag dragit på mig ett ansvar jag egentligen inte vill ha. Men om man inte är med kan man inte påverka. Och då kanske allt under mitt studenttid blir kasst. Och det vill jag ju inte riskera.


Jag höll ett tal idag på engelskan och blev så galet nervös. Hela talet är en minneslucka. Jag brukar inte bli nervös över sånt. Jag har ju till och med gått en skitbra kurs och blivit fett bra på tal. Men idag var fruktansvärt. Vet inte vad som hände. Hur som helst, Carina tyckte det var jävligt bra i alla fall.


Snart är det äntligen vår tur. Inte en dag för tidigt.

jag vinner alltid

En jävligt envis människa envisas med att jag ska berätta hur det gick i matchen.
Man U  - Roma = 1-0.

Nöjd?Men mitt lag är i alla fall 100 gånger snyggare än ditt.

supporterfights i soffan

Nu är det match. Man U vs. Roma.
0-0 i halvtid. Spännande!

FORZA ROMAtristess i pastell

Snart bildlektion. Så otroligt tråkigt. Jag har aldrig varit intresserad av att rita. Jag är inte särskilt bra på att rita. Det är inte så kul, om det inte är med tuschpennor, vilket det aldrig är på bildlektionerna.

En och en halv timme varje vecka sitter jag på en löjlig bildlektion som dessutom ligger utanför mitt schema, och som slutar klockan femÅh. Så. Tråkigt.

10 minuter kvar. Idag ska vi måla bilder av lycka respektive sorg. Jag har börjat på min lycko-bild. Jag målar en skitstor Marabou chokladkaka. Ni kan få se den sen, jag kan ju fota med min nya kameramobil! Andra påretton målar bilder av deras familjer eller deras hund eller annat tjafs. Chokladen då? Underskatta inte den.

Lyckos er som kommer få se bilder ur mitt liv.

När klockan blivit fem ska jag och F ut till Bomhus och träffa syskon och barn, bror och pappa. Så klart ska vi äta köttfärssås. I alla fall utgår jag ifrån det. Eftersom vi gjort så i princip varje vecka i hela mitt liv.

som en exogen kraft

Det börjar fungera det här. Koffeinet har verkligen kickat in. Dags för en ny kopp.

g för geografi

Okej, nu börjar vi.

Granit, gnejs, kalksten, sandsten, rullstensås, korvsjö, inlandsis, kalvning.


jag vill ha burrigt hår som salem al fakir

Kanske är det mat som fattas? Jag provar med lite tortelini.

(som ni märker har jag inte ens tagit fram geografiböckerna, och kaffet är slut. Och jag kommer blogga så mycket av ren uttråkning att jag kommer hamna på mest-aktiva-listan. Ja. Så ni vet.)

halvvägs till en å

Min fysiska form är verkligen i botten. Den psykiska med. Känner mig sjukt nedstämd. Har en sån där gråtklump i halsen hela tiden. Och inte blir det mindre dramatiskt av att Backstreet Boys nya klysch-ballad spelas på MTV i bakgrunden. Fäller en tår lite sporadiskt utan någon särskild anledning.

Jag har i allmänhet väldigt väldigt lätt för att gråta. Jag gråter när jag blir
ledsen
arg
sårad
besviken
lycklig.

Jag gråter alltid när jag bråkar. VIlket gör det svårt att prata. Vilket är sämst! Jag gråter nästan alltid när jag tittar på film. När andra bli arga, sårade, lyckliga. Empati är liksom min grej.

Fast just idag kallas det mest bara pms.


Ska göra mer kaffe, sen SKA jag börja plugga.

förstoring av den nya

image180

hundra kronor kaffe, tack

Lång, jobbig dag. Tjafsig dag. Jag är väldigt väldigt trött i huvudet och känner inte direkt för att börja med nån idiotisk geografi, fastän jag måste.

Kina-resan är i alla fall betald. Det svindlar lite för mina ögon när jag tänker på hur mycket den kostar... Det är inte varje dag man gör av med femsiffriga belopp. Men jag tror absolut det blir värt det. Mamma och pappa var otroligt nöjda med sin resa, och även om jag inte ska på samma sak så tror jag det blir riktigt häftigt. Gå på kinesiska muren gör man nog bara en gång i sin livstid, om ens någon.

Vidare i ämnet spendara pengar så köpte jag också en ny mobil idag. Deniz skulle hämta ut sin mammas mobil efter den varit på lagning, och medan vi gick och pillade på utställningsexemplaren så lyckades väl killen i butiken uppfatta att jag var på jakt efter en ny. Han gav mig ett bra pris på en Sony Ericsson S500i, så jag tog det. Hoppas att jag inte gjort nåt dumt. För just nu känns det sådär. Den var kul att ha i ungefär 30 minuter innan vissa saker hände. Den är i alla fall supersnygg, och lite gulare än på bilderna. Där ser den mer guldig ut.


Tessen, jag tog ju ditt råd nu, så jag hoppas den är bra! ;)


Nu ska jag låta mina två favoriter bland kemiska ämnen gör sitt: kaffe och Alvedon. Hoppas det går fort.


big love

Jag hade verkligen förträngt hur lång tid det tar att skriva ett sms utan T9. Fruktansvärt lång tid! Så lång tid att det inte längre fyller någon funktion, eftersom det kortaste meddelandet faktiskt skulle gå snabbare om man ringde upp istället.

Som visade det sig efter lite meck att det faktiskt fanns T9 på 3310's tid. Vilken tur! Annars hade vårt förhållande inte hållit mer än de här 2 dagarna.


Sitter och äter världens godaste frukost: turkisk yoghurt med honung. Förmodlingen inte särskilt GI. Eller förhoppningvis inte kanske jag ska säga. Jävla Paulún.


1 oktober och studiedag. Har en del saker jag måste göra. Alldeles för mycket. Synd då att jag har ont i huvudet och helst skulle kolla på Big Love som jag tankade hem hela första säsongen av igår, hela dagen. Jag tror den är jättejättebra. Hoppas!image179Nu måste jag väl göra lite saker jag måste göra då.