Generation.

Blogg.se har inte funkat för mig när jag ska uppdatera. Kanske lika bra det, för jag har liksom... inte så myclet att berätta. Jag har städat. Nyss kom jag hem från en fika. Och det är ungefär it.

Tittar på en repris av Skavlan där en mycket inspirerande engelsman, en professor tror jag, pratar om jobb. Att jobb idag är så viktigt för människan idag. Hur psykist påfrestande det är att ens säga " ... jag är arbetslös" när något frågar vad man jobbar med. För jobb och identitet är så nära kopplat. Även fast de flesta inte jobbar med det som de en gång drömt om eller alls tänkt sig från början eller som har nåt med personlighet att göra. Så känner jag verkligen ibland; att bara ens säga "jag är arbetslös" får mig att känna mig som en loser. Som ett pucko som inte är tillräckligt bra för att få ett jobb. Det håller i sig i 1 minut ibland, ibland mycket längre. Tror inte jag är speciellt ensam om det här. När jag tänker efter så tror jag att större delen av min generation känner så här. Det räcker väl med ett ord: finanskris.

Puss.
(jag gillar er)

Ugglestan.

 Mumsmusik! Och skivan är riktigt bra :)

Att bli länkad hos
Sarah gör underverk med besöksstatistiken... 105 besökare hittills idag! ;)

Kalas!

Igår var det kalas! Stina fyllde 22 och jag mer eller mindre (men oavsiktligt!) bjöd in mig själv, vilket va en himla tur. För hon hade gjort massor med chokladiga saker och det va en herrans massa människor där, bland annat Sarah! Smått surrealistisk känsla att se en människa man redan sett, fast på bild, och läst om en miljon gånger i verkligheten. Men inte mindre kul för det. Det blev en massa babbel om My Little Ponys, bovete, frön och kvällen avslutades med att jag blev "tvungen" att genomlida en hel timme Paradise Hotel. Och nej, jag fattar inte mer nu än innan. Vad är reglena i detta "spel" som de tjatar om hela tiden? I don't get it! Men å andra sidan är det kanske inte det som är det roliga när man väl fastnat..?

Nu ska jag rycka upp mig efter morgonens prommenad (!!! jajamän, det nya livet har börjat. Nu återstår att se hur länge det håller...), tvätta håret och testa miniminiminivolymtången jag impulsköpte igår. Sen ska jag plocka upp kurslitteratur på biblioteket. Det känns så himla vuxet allt det här med högskola. Jag känner mig som 12 igen. Hur hittar man liksom sånna böcker? Det finns ju en miljard hyllor. "Kan jag få lite hjälp, tack?"


Gran.

Det snöar. Och snöar och snöar och snöar. Gilla! Så länge det inte blir ett slaskinferno är jag nöjd. När det är vinter ska det vara snö och jag kan inte minnas att den nånsin legat så här länge? Plus att jag inte vill förstöra mina nya mockaskor ;)

Funderar på om jag ska bära ner julpyntet som så fint stått nerpackat i hallen i typ...  2-3 veckor?! Hej, kan inte få tummen ur. Och förresten, jag berömde ju min gran så mycket, att den inte hade barrat nästan alls och varit så himla snäll och fin. Bara det att när jag plockade av alla pyntgrejer RASADE barren - allihop i princip. Det va barr överallt. Va tvungen att ta en bild (det syns rätt bra vart julgransfoten stod?!):Nu ska jag göra rödbetssoppa. Going green, ni vet!

Grönt.

Kylen full av mat. Frysen full av mat. Fruktskålen svämmar över. GÖTT! Som tidigare sagt va januari inte den fetaste månaden. Planen är denna månad att bli betydligt bättre på att äta rätt. Jag äter annars inte dåligt, men vitamin- mineral- grönsaks-mässigt måste jag skärpa mig. Mindre pasta, mer potatis. MER GRÖNT.

Tips mottages gärna!
Puss

Resa? Resa!

Det är så jävla kallt överallt hemma idag. Ulliga fårskinnstofflor och dubbla filtar kring axlarna men ändå känns det som om jag nyss kommit up ur en isvak... Och frysa är fan det värsta jag vet! GAH!

LÖN idag vilket känns helt underbart. Har inte haft en spänn på kontot sen nyår känns det som... Betalade räkningarna från sparkontot - inte okej. Jag vet inte riktigt vad som hände, jag har ALLTID i alla fall lite pengar, aldrig riktigt pank... Skitjobbigt. Men nu så, har man i alla fall lite grann på kontot. Det en himla tur att man jobbar lite extra ändå...
 
Sjukt sugen på att resa, near or far liksom nu nu nu. Har ju långresan framför mig, det är nu mindre än två månader kvar... Kollar igenom massa semesterbilder, så vi kör väl en till då :)


Praise it!


Detta är GUDS GÅVA till torr, trött, glåmig vinterhud.
79 kronor är det faktiskt värt, räcker länge. Köp köp köp.

Det jämnar ut sig.

När jag jobbade på ett nytt ställe på rinken för ett tag sen (resturangen, inte logerna om det hjälper er få en bild) så skulle jag öppna en ganska dyr vinflaska. Och korken går av. Och jag ba "helvete helvete helvete helvete HELVETE!" *vill inte vara "ny" och göra bort mig* och frågar en av killarna i baren om de kan hjälpa mig rädda upp situationen och han ba "fy fan va amatörmässigt, om du inte klarar av att öppna en vinare så ska du ju inte ens försöka" *muttrar* och jag ba tänker "jääävla as, det är klart jag kan öppna en flaska vin, VAD HAR DU FÖR FEL?!" men säger inte så mycket, mumlar nåt. Han får i alla fall upp korken. Men så idag så händer samma sak när chefen ska öppna samma typ av vin och hon ba "helvete, nu är jag less, ALLA korkar på de här vinerna går av på mitten!! Skiten ska reklameras!" och jag ser att han hör och jag ser att han tittar på mig och tänker "aha, vare därför..." och jag ba "Yeeeeeeeeesss.......!"

Brunch.

Hinkar mörkrost-kaffe ut Filippa K-mugg och lyssnar på Brunchrapporten♥. Jag älskar Henrik Torehammar. Jag älskar radio, men mest älskar jag Public Service.

Petersplatsen, oktober 2009.Ja, jag längtar tillbaka.


Succéduon:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Läsare.

... 9 besökare hittills och bara 2 som givit sig tillkänna. Kom igen nu va! (läs förra inlägget)

Narig tjej säger hej.

HEJ!

Idag har till exempel mer än 30 personer läst min blogg hittills och TVÅ har kommenterat. Totalt vet jag typ 5 personer som regelbundet läser, så vilka sjutton är ni andra och VARFÖR SÄGER NI INGET? Missförstå mig inte nu, jag vill inte skrämma bort er, men jag är så himla himla nyfiken för jag är övertygad över att jag kommer bli skitförvånad över flera av er. Snälla snälla snälla kan ni inte avslöja er? Säg hej.

Just nu känner jag mig som en bäbis. Nybadad i bubbel med badoljan jag vann från Lushbloggen. Kanon! Jag känner mig inte flottig bara... insmord. Jag kände att jag måste pigga upp min lilla kropp. Den är mest grå, glåmig, narig, torr, TRÅKIG, blek. Efter badet åt jag tre apelsiner på 1,5 minuter (alltså, det berodde mest på att de är så sjukt goda just nu... det va liksom inget "fräscha-till-trick", mest kul att hetsäta nåt som är nyttigt för en gångs skull, haha) och nu har jag en grön mintmask i hela nyllet. Känner mig lite gran roligare.

Kollar nu på Real Housewives of New Jersey och undrar varför inte JAG fick nån Hummer(bil) när jag gick ut skolan med "fina betyg"?


Glöm inte skriva nu. Pliis.

2.5

Avatar alltså. Betyg "Nja". 2,5 av 5. Snyggt gjord, visst, men liksom varför måste alla amerikanska dataanimerade filmer med nån som helst intellektuell potential sluta med att alla skjuter sönder alla i en 10 minuter lång krigsscen. Och varför måste man få det att handla om blå gubbar på en annan planet när det var ganska exakt det där som hände med indianerna och typ alla infödda folk när den vita mannen kom. Liksom, kan man inte berätta om det istället, eller blir det för pinigt och jobbigt?

Om 2 månader är jag i Indien. Ville bara säga det. Igen?

Blå måndag.

Det blir Avatar på bio ikväll. Popcorn och en jättecola. Det kan jag behöva!

Faktum:

John Mayer sa det så bra i Skavlan när han fick frågan hur han hade blivit en så bra gitarrist:

"När jag va ung fanns inget Internet, så jag slösade inte bort min ungdom framför datorn. Jag blev grym på att spela gitarr istället, för det var det enda jag trodde jag kunde bli bra på."


TÄNK OM jag hade lagt all tid jag lagt framför datorn i mitt liv på att öva på gitarr/franska/baka/teckna/lägga golv/bygga modellflygplan eller va fan som helst?

Jobbigt!


den där Joel.

Har uppmärsammat att ni inte riktigt verkar tro mig angående Joel Kinnaman i min kvartersbutik. "Mytto", jo jag tackar! Det är väl för fan klart att jag inte skulle skrika om att jag såg honom på Time om jag inte va SÄKER på det. Då skulle jag väl säga att jag såg nån som va LIK eller SKULLE KUNNA vara ovan nämnda. Jag stod 1 meter ifrån och jag hörde när han beställde sina två take away-kaffe.

JUST.tryck.Love love love love love love love this!!!!


Har lite ångest för jag vill VERKLIGEN inte ta bort alla julsaker :( Dom är ju så fina
och granen har ju knappt barrat alls! Det kommer bli så himla himla tomt...


starstruck!Gaaaaaaaaaaaaaaaaah! Jag mötte nyss Frank Wagner/Joel Kinnaman på Time!!!!!
Vad är oddsen?


Beauty is a beast?

Nu förstår jag ingenting.

Aftonbladet skriver om en het debatt som uppståt i Australien. Senaste numret av Marie Claire hade nämligen en helt oretusherad bild på framsidan. Men debatten handlar inte om nackdelarna kring retusherade bilder, som den brukar, nej, nu finns det tydligen människor som irriterar sig på att den oretusherade modellen på framsidan är för snygg. 

" ... Men alla blev inte imponerade. Radioprogramledare Bianca Dye, 35, har själv poserat naken och oretuscherad i ett annat magasin, och drar storlek 42.

– Hur kan hon vara en kroppsförebild, när genomsnittskvinnan inte liknar henne det minsta? Det är inte konstigt att så många lider av ätstörningar, sade hon i morgontv-programmet Today."Ursäkta? Måste man från och med nu vara genomsnittssnygg med genomsnittsstorlek för att få synas? Varför kan man inte bara se det här som ett himla stort steg framåt, kanske inte hela vägen i mål, men ändå framåt? Men framför allt: grejen med retushering är ju att det skapar en skev, orealistisk bild av verkligheten. Och det här ju precis tvärt om, den visar ju bara att man faktiskt kan vara så här vacker i verkligheten (plus att hon ju faktiskt får ett veck på magen när hon sitter - yey!) och det om nånting är väl upplyftande?!

Vi måste ju faktiskt hålla ihop. Visst?Bianca DyeOmslaget! Wow...


hund & katt.


Det kan vara för att det är så tidigt (hallå, arbetslös!)
men jag garvar läppen av mig!


platsbanken.

2010-01-07 Lyftbesiktningsingenjör i Gävle Inspecta Sweden AB Gävle  
2010-01-07 Tryckbesiktningsingenjör i Gävle Inspecta Sweden AB Gävle  
2010-01-07 Platschef till Kundcenter i Gävle Försäkringskassan Gävle  
2010-01-07 Speciallärare åk 7-9 Gävle kommun, Sofiedalskolan Gävle Gävle  
2010-01-04 säljare Wilsun Försäljning AB Gävle  
2010-01-04 Psykiatrisjuksköterska allmänpsyk.mott i Gävle Landstinget Gävleborg, Allmänpsykiatriska öppenvården Gävle Gävle  
2010-01-04 Butikssäljare 3Gävle 3Butikerna Gävle  
2010-01-04 Socialsekreterare Gävle kommun, SOCIALTJÄNST GÄVLE Gävle  
2010-01-04 Tidningsdistributör Söndagar Gävle SVENSK MORGONDISTRIBUTION KB Gävle  
2010-01-04 Medlemsvärvare Gävle STOCKHOLM FUNDRAISING HANDELSBOLAG GävleIbland så vill man ju bara dö. När man kollar lediga jobb på Platsbanken är ett sådan moment. Vad fan är en "lyftbesiktningsingenjör"? Och kan man bli platschef helt utan erfarenhet?för alla åldrar!

Syrran har gått och mumlat introt till det här klippet några gånger och nu KAN jag inte sluta.


... Ungdomspensionärerna ungdomspensionärerna ungdomspensionärerna ungdomspensionärerna ...

´

"va äre du darrar om?"


steg 1 - done!

Har precis gjort en liten presentation av mina tankar om maskulinitet och lagt upp på högskolans überprogram Blackboard. Steg 1 mot högskolestudier.

Det tog typ en timme, så nu är det väl dags att klä på sig och göra lite nytta. Ta en prommis ner på stan och hoppas på att jag slipper bli tokförkyld av det.

1st day.

Vaknade sent (som vanligt den här senaste tiden... Men nu får det va slut med det!) eftersom jag faktiskt varit uppe och kollat på hockey inatt. Alla ni som har en hockey-nörd till pojkvän som jag vet vad det handlade om, för er andra kan jag berätta att det var semi-final i junior-VM. Och jag är ju egentligen inte särskilt intresserad, trots att jag nästan jobbar med det. Eller inte med, men omkring. Men Fredrik lovade att fixa fika och lite mys om jag bara skulle pallra mig upp och göra honom sällskap, så sagt och gjort! Kul var det också, faktiskt! Dessa ynglingar är ju bra mycket roligare att se på än gamla brynässpelare som såsar runt på isen i 60 minuter - här var det fart och fläkt! Nära, men ingen vinst tyvärr.

Däremot är jag sjukt täppt i näsan idag. Hela mittendelen av mitt ansikte bara pulserar och snoret har satt sig ordentligt fast i båda näsborrarna.


Jag känner mig lite som en ny jag idag. Som att jag lämnat lite av den här förlamningen som drabbade mig i slutet av förra året. Så idag har jag tagit tag i högen med papper som väntat på mig, ring försäkringskassan, skickat några viktiga mail och... ja, kommit in på banan.

Jag vet inte om jag sagt det förut, men jag har sökt några kurser på högskolan nu:
- kvinnoliv & kvinnohistoria
- maskulinitetsstudier
Jag gillar ju genusfrågor och sånt, så det kan nog bli intressant. Men det känns så sjukt vuxet och stort med högskolan... Det känns som att jag är 7 år och ska gå ensam till första skoldagen, huu! Fast  nu funkar det ju inte riktigt så. Kurserna är tydligen web-baserade och båda på distans, så värst mycket häng på skolan kommer det ju inte bli. Jag kan sitta hemma i soffan och lyssna på förelsningarna - känns helt ok!

Jag har tänkt på det där. Jag är en person med massor av åsikter och jag älskar att diskutera allt; invandringspolitik, politik överlag, jämställdhetsfrågor, livsåskådning, kultur... allt! Men här på bloggen är det bara en massa skitsnack om egentligen ingenting - ordbajs. Det är lite tråkigt, tycker jag. Funderar över vilken bild ni som bara läser min blogg och inte känner mig har av mig som person. Den är nog ganska sned. Men det är det ju upp till mig att ändra på, eller hur?


Pjuss!jajemän. trodde aldrig jag skulle blogga en sån här bild.
men nu gör jag tydligen det ändå. hm!


Heja 2010!Är inte precis lika fräsch idag som på bilden. Försökte lägga upp den igår,
men det ville sig inte. Sov till halv fyra och förutom att fixa lite korv med bröd
har jag inte lämnat soffan en sekund sen dess. Men är det nyårsdagen så är det!

Tack alla ni som gjorde min nyårsafton så himla fin och sjukt rolig.